Help mee het sporten voor mensen met een beperking leuker en toegankelijker te maken!

Welke sport vind jij leuk om te doen? Grote kans dat er wel een vereniging bij jou in de buurt is waar jij die sport kan doen. Voor mensen met een beperking is dit niet zo, zij hebben vaak weinig keuze en moeten ver reizen om er te komen. Terwijl ook zij het leuk vinden om samen met anderen (met- en zonder een beperking) te sporten bij een vereniging in de buurt.

Om het sporten voor mensen met een beperking toegankelijker te maken is Sportcarrousel Almelo opgericht. Het doel van Sporcarrousel Almelo is om jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking kennis te laten maken met allerlei sporten, door verschillende sporten uit te proberen samen met jongvolwassenen zonder een beperking.

Elke vrijdag wordt er van 18.00 – 19.30 uur gesport in sporthal Schelfhorst, waar diverse sportverenigingen uit de omgeving laten zien wat zij in huis hebben. Zo kan iedereen in een veilige omgeving kennismaken met een sport die bij hem/haar past. Na afloop kunnen de deelnemers lid worden van een passende sportvereniging in of in de buurt van Almelo.

Voor de Sportcarrousel kunnen wij jouw hulp goed gebruiken. Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger of je maatschappelijke stage bij de Sportcarrousel doet, betekent dit dat je zowel meesport met de groep, als begeleiding biedt bij de sportieve activiteiten die worden aangeboden. Door te helpen maak je het sporten voor mensen met een beperking leuker en toegankelijker.

Wil je je aanmelden of meer informatie? Jeroen, ons eigen YoungVolunteers-panellid, zet zich in voor Sporcarrousel en helpt je graag verder. Mail jouw gegevens en/of vragen naar jeroen@youngvolunteers.nl